Viser 1–20 af 50 resultater

Se vores udvalg af smykker med akvamarin sten

Her finder du ringe, øreringe, halskæder, vedhæng og armbånd med akvamarin.
Du kan også læse mere om akvamarin sten herunder.

Hvad er akvamarin?

Akvamarin er en blå til grønlig-blå sten variant af mineralet beryl.

Dens farve varierer fra lys blå til dyb havblå, og skyldes jern-urenheder i berylkrystallen. Akvamarin er mest kendt for sin klarhed, blå skær og transparens.

Ofte vil mindre akvamariner i et mere alment slib, som round-cut, også efterleve en høj klarhed og dermed en høj transparens. Dog forekommer der hyppigere variationer, når man kigger på større akvamariner, og især akvamariner der skal rundslibes (til en kugle). Det skyldes som ofte, at man tager et større stykke sten, fjerner mindre af materialet. Deraf opnår man oftere indeslutninger, som er små fragmenter af andre mineraler, der sidder inde i stenen. Disse mineraler påvirker stenens transparens, og dermed kan stenen ikke lige så let reflektere lys, hvilket endeligt kan påvirke farven. Større sten med en høj klarhed, er derfor også væsentligt mere kostbare.

Der er flere ting, som påvirker akvamarin stens pris, herunder; vægt, slib og klarhed.

Hos By Birdie arbejder vi typisk med følgende typer af slib: Rund, cabochon, kugle og rå kløvede akvamariner.

Historien bag akvamariner

Navnet kommer sig af, at stenen igennem mange år har været forbundet med vandet (aqua), og søens folk (marine’s) i gamle dage. Navnet Aquamarine er oversat til dansk en akvamarin. I gamle dage, mente nogle, at akvamariner kom fra havets havfruer, og det var gaver til sømænd, som skulle kunne hjælpe dem igennem alt vejr og farvand. Derfor brugte sømænd i gamle dage stenen, som lykke amuletter. Hvis man går endnu længere tilbage i tiden, til romerne, mente de, at stenen var healende.

I dag symbolisere selve stenen glæde og ungdommelighed, mens den blå farve stadig symboliserer stabilitet, tillid, beskyttelse og ro (som de gamle sømænd, brugte akvamarinen til at opnå).

Akvamarinen er fødselstenen for marts

Hvor finder man akvamarin sten?

Akvamarin sten findes ofte i pegmatit, som oftest er et resultat af en krystallisering af magma (smeltet flydende klippemateriale i undergrunden). Det klippemateriale er nået jordens overflade, som følge af kontinentalpladerne under jorden har bevæget sig, og dermed er bjerge skudt til vejrs. Akvamarin sten findes ofte, som en del af et åbent minebrud, det vil sige at man graver overfladen af bjerget. Herefter fjernes stenens overflade, og her kan akvamarin sten fremkomme (typisk sammen med mange andre typer af ædelsten). Geografisk findes akvamariner i Afrika, det vestlige USA, Europa (herunder; Portugal, Tyskland/Schweiz/Østrig, Italien og længere mod øst i Asien og Rusland.

Akvamarin sten findes oftest i Afrika, men kan også findes i USA, Europa og Asien.

Kollektion
Materiale
Sten Type
Pris
Kollektion
Materiale
Sten Type
Pris
6.900 kr.
12.000 kr.
12.200 kr.
3.500 kr.

Vedhæng

Pend Atlas

2.675 kr.
5.500 kr.
4.900 kr.
5.700 kr.
4.500 kr.

Ringe

Ring Como

4.200 kr.
1.375 kr.

Ørestikkere

Olivia Ørestikkere

2.350 kr.
5.100 kr.
5.500 kr.

Creoler

Olivia Creol

1.750 kr.
1.325 kr.
2.800 kr.