Birdie Wendelboe

Om ByBirdie

Smykkedesigneren Birdie Wendelboe har skabt sin helt egen stil. Hvor vi herhjemme er vant til stringent minimalisme og ’less is more’, går hun i den helt modsatte grøft med sine kollektioner under brandet By Birdie. Her Skaber hun hvert enkelt af sine smykker som små kunstværker, ekstravagante i udtrykket med deres generøse brug af guld, oxideret sølv og en overflod af perler, ædelsten og diamanter af alle slags. Resultatet er en dualitet mellem det rå og feminine, som udspringer fra en fusion af den nordiske industri, østens visdom og den rå natur. Smykkerne og stilen har kant, og med sit individuelle udtryk har brandet i løbet af de senere år vakt opsigt både herhjemme og i udlandet.

Siden firmaet blev grundlagt og de første design-skitser udfærdiget på loftet af den gamle patriciervilla i Aalborg i 2003, har By Birdie i dag, som en fortsat familiedreven virksomhed, udviklet sig til at være et eksklusivt etableret brand i smykkebranchen med over 150 forhandlere fordelt over Skandinavien, Tyskland og Canada og forhandles af eksklusive multi-brand-guldsmede, juvelerer og shop-in-shops.

Mission, Vision & Værdier

 

  • Vi er et personligt brand i en digitaliseret verden.
  • Vi vil være et foretrukket brand i Skandinavien, og vi vil etablere forhandlernet i det vestlige Europa samt USA og Canada.
  • Man kan have forventninger til vores service, vores produkt og vores brand. Vi arbejder kun med ædle materialer og håndarbejde med traditionsrigt håndværk- og teknikker.
  • Vi ønsker at være foretrukken samarbejdspartner og det være problemløsende, troværdig, loyal og ansvarsfuld, samt det at besidde skik, pli, og ordentlighed i samtlige af vores relationer er alle værdier, som vi står inde for.

Historien

 

Som uddannet Cand.Merc besad Birdie Wendelboe en direktørstilling i medicinalindustrien hos den danske leverandør Nomeco. Men, i takt med at succeskurven steg, syntes tilfredsstillelsen i arbejdet at falde. Som den tværkulturelle, tværreligiøse ’luksus-Boheme’ Birdie er, savnede hun kreativ stimulans. Denne erkendelse skulle med tiden blive slutningen på virket i ’koncern-verdenen’, men således også startskuddet til et nyt og spændende eventyr. Med en passion for at skabe, en trang til at udfolde sig kreativt og tankerne på de sølvarmbånd, hun for mange år siden havde arvet af sin mormor, gav Birdie sig, med en uforlignelig viljestyrke, i kast som autodidakt smykkedesigner- og leverandør.

Med sin mangeårige erfaring indenfor marketing, design og produktudvikling i forbindelse med Living, kombineret med en fantastisk evne til at visualisere og omfavne miljøets indtryk, søger Birdie sin inspiration i det hun ser overalt – lige fra det urbane miljø i New York City til oldtidens prægtige arkitektur, naturens råstyrke og skønhed, hjembyen Aalborg, Nordkraft, Limfjorden og rejser over hele verden. Dette kommer tydeligt til udtryk, ikke kun gennem produkterne, hvor der fra hvert enkelt smykke til hvert enkelt tørklæde er tilknyttet en særlig tanke, følelse og historie, men er også åbenbart i både haven og hjemmet, hvor den kreative indretning strækker sig fra italienske lerkrukker og indiske kelimtæpper til danske Poul Kjær-stole, der på magisk vis smelter perfekt sammen med den over 100 år gamle patriciavilla. Netop dette magiske fit mellem dualiteter kommer især også til sin ret på det helt pragmatiske plan, hvor smykkerne og tørklæderne kan pryde næsten ethvert outfit og gå til både rå jeans og elegante gallakjoler.