Størrelsesguide

Hvad enten du er i tvivl om din ringstørrelse eller, hvilken kædelængde du skal vælge, så læs med her. Her er en række helt enkelte metoder til hurtigt at besvare dine spørgsmål og afklare nøjagtigt, hvilken størrelse du skal vælge.

Ringe – hvordan er jeg sikker på, hvilken ringstørrelse jeg bruger?

For at finde din ringstørrelse er der flere forskellige metoder, du kan bruge.

  1. Mål omkredsen af din finger med en snor

Du skal bruge en lineal eller et målebånd, et stykke snor og en tusch. Tag snoren og vikl den rundt om din finger som vist på billedet. Tegn en streg henover begge ender af snoren for at marker det sted, hvor snorens ender mødes. Tag derefter snoren af og mål distancen mellem de to mærker for at udlede omkredsen af din finger og dermed din ringstørrelse. Er omkredsen af din finger eksempelvis 50mm er din ringstørrelse = str. 50.

Størrelsesguide
Størrelsesguide 18

2. Mål en af dine egne ringe

Hvis du ikke lige har snor og en tusch ved hånden, kan du også nøjes med at bruge en lineal eller et målebånd. Alt det kræver er, at du har en ring derhjemme, som du kan måle. Første skridt er at tage den indvendige diamater af ringen – altså afstanden fra den ene side af ringen til den anden. Herefter tager du dit mål (eksempelvis 15,9mm) og ganger det med PI (3,141592) for at udregne din ringstørrelse. I dette tilfælde giver 15,9*3,141592 = 49,95, hvormed din ringstørrelse er = str. 50.

Som alternativ til at regne, kan du også gå ud fra nedenstående billede, der viser sammenhængen mellem diameter og ringstørrelse.

Størrelsesguide
Størrelsesguide 19

Bredde ringe – Hvad betyder ringskinnens bredde for din ringstørrelse?

Bemærk – nogle af vores ringdesigns har meget brede ringskinner (se eksempelvis vores eksklusive og populære SoHo Grand, der er inspireret af det hippe luksuriøse hotel i SOHO New York, eller Equator og vores Karma ringe fra Universe-kollektionen). I modsætning til traditionelle smalle ringe, som passer ind i fingerleddet, så ligger bredere ringe i højere grad henover din “fingerpude”. Dette betyder, at du formentlig skal bruge en større ringstørrelse end det er tilfældet med dine smalle ringe. Et fornuftigt estimat er typisk din almindelige ringstørrelse +1. Bruger du derfor normalt størrelse 50 skal du altså formentlig bruge størrelse 51, hvis du vælger en ring med en meget bred ringskinne.

Halskæder – hvilken kæde, længde og look skal jeg vælge?

Modsat ringstørrelser er der, når du skal vælge kædelængde, ikke én “rigtig” løsning. Det afhænger alt sammen af, hvilket look du gerne vil have. Hvis du eksempelvis gerne vil et mere diskret look eller at dit vedhæng titter frem over skjortekraven, bør du vælge en kortere kæde. Hvis du i stedet vil fremhæve din kæde og vedhæng som en bærende del af dit look, så kan du vælge at gå med en længere kæde, der hænger udover tøjet. Du kan også kombinere både korte og længe kæder for et fedt look. Se nedenstående billeder for vejledning og inspiration.

Inspiration dit look

Her er også nogle fede eksempler på looks, som du kan bruge til inspiration til, hvordan du kan kombinere og bære vores smykker for et fedt unikt og individuelt udtryk!