Den Rå Styrke fra Nordkraft – Diamanter og Grafitti

Såvel smykke- som tørklædekollektionen NORDKRAFT er med udgangspunkt i mine daglige inspirerende omgivelser på Nordkraft, det gamle kulkraftværk. En fusion af den rå nordiske industriby og det farverige, filosofiske Indien. En dualitet jeg også finder i mig selv. Nordkraft er et fantastisk sted, hvor der ligger en stor råstyrke i de rå mure og gamle siloer. Samtidig har jeg udsigt over den gamle havn, Limfjorden og byens tage, og det giver mig mange indtryk hver eneste dag. Jeg er meget visuel. Jeg bliver inspireret af de ting, jeg omgiver mig med og oplever eller spændende omgivelser.

Nordkraft silketørklædet er et eksempel herpå. Det er brændte farver der viser et geometrisk motiv, der ved nærmere eftersyn viser sig at være et fotografi af en af de store kedler, der hænger ned fra loftet i forhallen, Keddelhallen i Nordkraft. Her går jeg ovenpå dagligt siden januar 2012. Jeg har kontor på Kulbroen på 6.sal i Nordkraftbygningen. Dengang der var kraftvarmeværk, kørte kullene fra havnen på store transportbånd gennem denne bro og hen til de store kedler. På samme måde er der skabt et vedhæng/en broche som illustrerer en af kedlerne fra en anden vinkel, hvor kullene kommer nedenud naturligvis som diamanter. Andre modeller er inspireret af trappen på Kulbroen og trappetårnet.

Karmaringene fra Nordkraft har 4 ”hjul” der kan drejes rundt på den brede ring, inspireret af Buddhismens tanker om livets hjul. Smykkerne er meget markante, store og meget udtryksfulde. Det er treasures af eksklusive og unikke håndsmede smykker i et miks af guld og sølv prydet med perler og diamanter. Stilen er rå og på engang luksuriøs, hvor det ekstravagante er kombineret med det feminine, således at luksuriøse kombinationer af ædle materialer forenes i særlige eksklusive smykker. Kollektionen består af ringe, vedhæng, ørehængere og armbånd. Nordkraft tørklædekollektionen er i sig selv et stykke kunst. Farverig og fascinerende streetart. Den er inspireret af grafitti-bemalede betonmure i det rå industrielle havnemiljø ved havnefronten i den østlige bydel i og Karolinelund omkring mit daglige virke på Nordkraft. Flere af bygningerne er siden faldet for forvandling til eksklusive boliger med waterfront udsigt. Jeg har på denne måde foreviget dele af en ellers svunden tid ved Limfjorden og havnefronten. Siden er artscarves så som “Utzon” og “Spritten” kommet til som klassikere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *