Denne kollektion er inspireret af Naturens mest mirakuløse frembringelser – diamanterne – og opkaldt efter den største diamant fundet til dato: Den kendte Cullinan.

Som smykkedesigner elsker jeg selvfølgelig diamanter. De er efter min mening fantastiske, uanset deres størrelser, former og farver. I fire år har jeg arbejdet på at finde de rette sten i de rette størrelser til den rette pris, så alt ville gå op i en højere enhed, og nu kan jeg så endelig realisere min drøm, som jeg har navngivet Cullinan Collection.

Rå diamanter passer naturligt ind i stilen på mit bohemeprægede smykkeunivers af luksus. Jeg kombinerer som bekendt gerne det rå med det feminine i asymmetriske design, der bygges op omkring ædelstens egne former. Mine smykker er aldrig helt ens, fordi hver diamant er unik – og af samme grund er smykkerne også altid unikke. De håndsmedede rørfatninger af guld og sølv hamres til at følge diamanters egne irregulære former, og blanding af guld og sølv fremhæver interessante farvespil i de enkelte sten. Det underdrevne og det elegante spiller perfekt op til hinanden i smykkerne, som bringer mindelser om de vulkaner, som for millioner af år siden førte diamanter op til overfladen.

Om eftermiddagen den 26. januar 1905 blev der skrevet diamanthistorie, da man gjorde et vældigt fund i Premier-minen. Diamanten blev opkaldt efter sir Thomas Cullinan, ejeren af minen, og dens vægt lød på 3.106,75 carat (ca. 621 gram). Siden forærede den transvaalske regering diamanten til Englands kong Edward VII (1861-1910) på hans 66. fødselsdag, og Cullinan blev slebet af familien Asscher i 1907. Ni større og 96 mindre diamanter fik familien Asscher ud af den rå sten – den største, Cullinan I, er også kendt som ”Great Star of Africa” (Afrikas Store Stjerne), og den vejer 530.20 carat.

Foreløbig har jeg designet ni smykker i Cullinan kollektionen: To par ørestikker og syv ringe, der kombinerer rå diamanter med polki-, rosen- og brillantslebne diamanter. To par ørestikker og to ringe er holdt helt i guld, og Cullinan Collections største ring fremviser intet mindre end 13 carat diamanter. Flere smykker i linjen er desuden på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *