Råstyrken møder det elegante i By Birdies ekstravagante smykkekollektioner. Alt er håndsmedet i guld og sølv med en overflod af diamanter, og hvert enkelt smykke er et lille kunstværk i sig selv.

De håndsmedede smykker er overdådige. Den rustikke blanding af store mængder guld og sølv, og de mange eksotiske perler og ædelsten synes drysset ud over, leder tankerne hen på et klassisk skatkammer. Stilen er på én gang rå og elegant. Metallet er banket og behandlet for at få struktur og liv, guld dukker op af sortoxideret sølv og giver smukke effekter, mens rådiamanter fremstår i al deres enkle skønhed. Min passion er at designe små skatte i et miks af sølv og guld prydet med perler, diamanter og ædelstene. Jeg krænger mit inderste ud hver gang, så det er meget personlige smykker. Min stil er rå og luksuriøs, og smykkerne er tiltænkt kvinder der ønsker et unikt smykke. Der hersker en kompromisløshed over design og valg af materialer. Inspirationen til smykkerne kommer flere steder fra bl.a. mine mange rejser i hele verden, hvor jeg naturligt bevæger mig, mærker pulsen og suger stemninger, tendenser, arkitektur og kultur til mig. Ligeledes kommer inspirationen fra Indien, hvor jeg køber ædelsten hos stensliberne arbejder på mine guldsmedeværksteder i 6-8 uger årligt. Og ikke mindst kommer inspirationen fra min smukke have, mit hjem, Limfjorden med sejlads og vinterbadning samt mine daglige omgivelser og rammerne fra kontoret i det gamle kulkraftværk Nordkraft ved Aalborgs Havnefront. Det er et fantastisk sted, hvor der ligger en råstyrke i de rå mure og gamle siloer. Samtidig har jeg udsigt over byens tage, den gamle havn og Limfjorden, og det giver mig mange indtryk hver eneste dag.

Håndsmedet

Smykkerne smedes i hånden og mange smykker er rene unika, hvor ikke to smykker er ens. Der bliver virkelig kælet for hver enkel detalje. Ofte udvælger jeg de præcise sten til hvert eneste smykke, og hver enkelt materiale og behandling af overfladen er nøje overvejet. Der arbejdedes udelukkende med ædle materialer og jeg er vild med de lidt anderledes diamanter. De har en særlig plads i mit hjerte. Jeg bruger især de champagnefarvede og brune diamanter. De giver et varmt og gyldent skær, og passer godt ind i konceptet med den rå og luksuriøse håndsmedet stil, hvor de hvide diamanter er mere kølige. Jeg anvender gerne anderledes slib. De rosenslebne diamanter indgår i mange designs. Det er en lidt glemt type slib her i Skandinavien. De er håndslebne og har den fordel, at man får rigtig meget diamant for pengene. Derfor kan jeg tillade mig at bruge mange diamanter i hvert enkelt smykke og det giver en overdådig og smuk effekt. De rå og uslebne diamanter er ligeledes særlige og dyrbare i al deres enkle skønhed, Når de fattes tæt og i pavé lignende mønstre, ligner det blonde, når man holder det op imod lyset. – Det er både råt og elegant på en gang. Håndværket er vigtigt og smykker skal smedes i hånden. Derfor er der meget struktur i overfladerne, så man kan se, at der er blevet arbejdet med metallet. For at kunne følge hvert eneste design fra den første ide til det færdige smykke, bruger jeg flere uger på at udvikle og finjustere hvert enkelt smykke i samarbejde med guldsmedene på værkstederne.

Fra skitse til smykke:

Fra skitse til smykke: Modelarbejdet er intensivt. Hvordan skal ringskinnen, vedhænget, ørehængerne eller armbånd og kæder se ud, hvordan skal dimensionerne være ? hvor brede, hvor tykke, hvordan ser overfladen ud, hvilke materialer i hvilket miks, hvordan skal detaljerne være og hvilke sten skal anvendes? Hvordan skal sten og perler fattes og deres placering tilrettelægges. Alle detaljer defineres og beskrives nøje. Materialer som guld og sølv smeltes, bankes, tråd trækkes, der bankes, hamres, loddes, fatninger smedes, diamanter udvælges og deres placering reguleres. Hvilken overflade? Oxyd, polering mm. Detaljerne er vigtige og hver enkelt én er overvejet. Hvert eneste smykke er lige så unikt, som de kvinder de er tiltænkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *