The Creation of Jewellery By Birdie

Råstyrken møder det elegante i By Birdies ekstravagante smykkekollektioner. Alt er håndsmedet i guld og sølv med en overflod af diamanter, og hvert enkelt smykke er et lille kunstværk i sig selv.

De håndsmedede smykker er overdådige. Den rustikke blanding af store mængder guld og sølv, og de mange eksotiske perler og ædelsten synes drysset ud over, leder tankerne hen på et klassisk skatkammer. Stilen er på én gang rå og elegant. Metallet er banket og behandlet for at få struktur og liv, guld dukker op af sortoxideret sølv og giver smukke effekter, mens rådiamanter fremstår i al deres enkle skønhed. Min passion er at designe små skatte i et miks af sølv og guld prydet med perler, diamanter og ædelstene. Jeg krænger mit inderste ud hver gang, så det er meget personlige smykker. Min stil er rå og luksuriøs, og smykkerne er tiltænkt kvinder der ønsker et unikt smykke.

Der hersker en kompromisløshed over design og valg af materialer. Inspirationen til smykkerne kommer flere steder fra bl.a. mine mange rejser i hele verden, hvor jeg naturligt bevæger mig, mærker pulsen og suger stemninger, tendenser, arkitektur og kultur til mig. Ligeledes kommer inspirationen fra Indien, hvor jeg køber ædelsten hos stensliberne arbejder på mine guldsmedeværksteder i 6-8 uger årligt. Og ikke mindst kommer inspirationen fra min smukke have, mit hjem, Limfjorden med sejlads og vinterbadning samt mine daglige omgivelser og rammerne fra kontoret i det gamle kulkraftværk Nordkraft ved Aalborgs Havnefront. Det er et fantastisk sted, hvor der ligger en råstyrke i de rå mure og gamle siloer. Samtidig har jeg udsigt over byens tage, den gamle havn og Limfjorden, og det giver mig mange indtryk hver eneste dag.